Owe Hägglund

Här följer min historia om hur jag gick från att vara sliten, trött och orkeslös till att leva mitt liv som mig själv med mer glädje, livslust och energi.

Jag fångade livet så att säga

Våren 2016 började jag känna ett missmod och en gnagande känsla av att något i livet inte var riktigt som jag ville. Karriären gick bra och jag var vad som i allmänhet kan sägas lyckad med välordnad ekonomi, industri-Vd, ny bil, semestrar utomlands, ja allt det där som ofta förknippas med framgång. Men under ytan åt stressen mig inifrån och ut och jag satt fast i det berömda ekorrhjulet och hade svårare och svårare att se någon mening och äkthet i det jag höll på med. Jag kände att något "riktigt och äkta" fattades. En period av intensivt sökande började och jag kom i kontakt med boken Vägra följa John skriven av Anneli Påmark och Carl Österberg. Efter tre genomläsningar insåg jag att jag hade en del att jobba med, både fysiskt, mentalt och känslomässigt. Den var startskottet på en väldigt intensiv personlig utvecklingsresa som fortfarande pågår, klar blir den nog inte (hoppas jag). Tilläggas kan att jag tidigare varit extremt skeptisk till alla utbildningar och, ja allt som innefattar sk. mjuka värden. Det var ett mycket stort steg för mig att acceptera att det kunde vara bra för mig. För att på ett bra sätt kunna ta tag i min hälsomässiga situation besökte jag Jenny Möller på Balance by life och gjorde en frekvensanalys med rådgivning. Resultaten från den visade samma sak som jag kände: Det var hög tid att ändra på min livsstil.
Kontentan i råden var: Stärk och bevara det friska innan jag behöver behandla det sjuka.
Det var väldigt tilltalande för mig, dessutom väldigt logiskt. Hos familjeläkare hade jag aldrig fått några sådana råd, möjligen något litet piller för att hålla mig igång, alltså dämpning av symtom i stället för åtgärda grundorsak. Vi besöker sjukhus när vi blir sjuka. Tänk om vi istället skulle besöka friskvården och stärka vår livskraft innan vi blir sjuka? Ja, där har jag inspirationen till namnet på mitt företag. Hösten 2016 blev jag nyfiken på Reiki och började gå kurser. Kände direkt att det här ska jag hålla på med och i oktober 2017 var jag diplomerad Reikimaster. I dag har jag klienter löpande och håller också kurser i Reiki. Under tiden gick jag ett flertal kurser hos Human awareness som var en riktig boost i min personliga utveckling. Jag är nu diplomerad Human Awareness coach och gruppledare vilket betyder att mina tjänster står till Ditt förfogande när du känner dig redo att påbörja / fortsätta Din personliga utvecklingsresa.

 December 2017 sa jag upp min Vd-tjänst och gick ner på deltid med mindre ansvar. Det har jag aldrig ångrat. Under våren -18 kände jag hur stressen släppte taget om mig dag för dag och livet blev alltmer spännande, roligt, älskvärt och helt enkelt levande.
Då stressen släppte kände jag gradvis att mitt dåvarande omättliga kaffesug avtog. Mindre kaffe i kombination med i princip obefintlig stress gav mina binjurar en välförtjänt avlastning vilket gör att jag mår ännu bättre. Från 6-8 koppar dagligen till idag ca 2. Det är jag väldigt glad över då det känns väldig skillnad i hur jag mår.
När jag började må allt bättre minskade behovet av "tröst" och det blev lättare att avstå från sådant som inte är bra för mig och mina val blev mer medvetna och inifrånstyrda. 

 Minskad arbetstid på "gamla" jobbet har öppnat upp för min egen verksamhet som jag driver i mitt hem i Ransta i Västmanland. 
 I dag lever jag mera av det liv jag verkligen vill och som en bättre version av mig själv.

 I december 2021 sa jag upp mig från mitt gamla arbete och kommer framöver att vara "min egen" på riktigt. Ett beslut som mognat långsamt och när glädjen och längtan i känslan och tanken att helt driva mitt eget företag blev tillräckligt stor visste jag att det var dags.

När jag några år senare tittar i backspegeln och ser hur det var då och vad som hänt i min tillvaro senaste åren är det med stor glädje, ja till och med stolthet jag klappar mig på axeln och säger  "Bra jobbat, tack för allt slit och att jag inte gav upp" till mig själv. 

 Det blir  tydligt att verkliga förändringar tar tid. Det behövs tålamod, en god portion tillit och tillåtelse att låta det vara kämpigt ibland.   

Om min historia tilltalar dig är jag mer än gärna en del av din resa att nå din rätta potential och finna mer glädje i livet. Genom kraftfull känslobaserad coaching baserad på Human Awareness metod kommer du kunna ändra invanda mönster och gamla präglingar som ofta sitter så djupt att de är undermedvetna och inte ifrågasätts. De kan upplevas som en självklar sanning, vilket kan vara spännande och ibland även smärtsamt att inse att det du sett som sant och riktigt inte stämmer. Det är en del av att gå utanför din komfortzon och det är där du kan börja förändras.